Vezi ce stațiuni sunt asociate pentru fiecare tip de afecțiune!
Caută
Tratament Hepatite cronice
Hepatite cronice, forme stabilizate. Forme clinice – cazuri investigate sub controlul medicului specialist gastroenterolog. Contraindicații: forme evolutive agresive, forme cu splenomegalie (mărirea splinei).
Hepatita este o inflamație a ficatului. Boala poate fi provocată de consumul excesiv de alcool, dar și de unele medicamente sau de anumite maladii. Pe lângă acestea, hepatita poate fi deseori provocată de virus, cele mai răspândite fiind A, B, C. Hepatita acută și hepatita cronică sunt cele mai dese forme. Hepatita acută se manifestă după 21 de zile de la infectare și durează până la șase luni; cea cronică durează mai mult. Hepatita poate provoca simptome precum oboseală, icter (îngălbenirea pielii și a porțiunii albe a globului ocular), dureri abdominale, febră, oboseală, urină închisă la culoare.
Ciroza hepatică este o suferință cronică a ficatului care are la bază proliferarea țesutului conjunctiv pe seama țesutului hepatic propriu-zis. Printre cauzele bolii se numeră o hepatită cronică anterioară, diferite boli ale căilor biliare, dar și consumul excesiv de băuturi alcoolice tari. Printre simptome: tulburări gastro-intestinale, scăderea poftei de mâncare, paloare sau icter (ikteros, în greacă, înseamnă pasăre galbenă). Acestea pot evolua până la apariția hemoragiilor gastro-esofagiene și ascită (acumulare de lichid în abdomen).