Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
BOLI DERMATOLOGICE
1 noapte (24 Noi - 25 Noi)

Tratament BOLI DERMATOLOGICE

Afecțiunile dermatologice sunt boli ce apar la nivel cutanat. Aceste boli afectează în general pielea, dar și părul, unghiile, și pot avea diferite cauze, de la infecții la reacții alergice, factori genetici sau expunere la agenți iritanți.

Pielea este organul ce acoperă suprafața corpului și cântărește în jur de 15 la sută din greutatea corporală. În mare, pielea este formată din trei straturi: epidermul, dermul și stratul subcutanat sau hipodermul. Rolurile principale ale pielii sunt de protecție a organismului, de sinteză a vitaminei D și de asigurare a sensibilității tactile și termice.

Medicul specializat în diagnosticarea și tratamentul acestor afecțiuni este dermatologul.

Cele mai frecvente afecțiuni dermatologice:

Acneea este o afecțiune a pielii întâlnită mai ales la tineri. Este cauzată de astuparea canalelor excretoare ale glandelor sebacee prin dopuri de sebum ce duc la formarea de comedoane (puncte negre și albe) și inflamații. Cel mai adesea apar pe față, pe spate și pe piept.

Dermatita sau inflamația pielii este „cea mai banală boală a pielii”. Este cauzată de iritarea pielii prin factori externi: scărpinat, îmbrăcăminte prea strâmtă, acțiunea unor substanțe chimice, parfumuri, diferite produse de igienă.

Eczema sau dermatita atopică este o inflamație a pielii ce provoacă mâncărime, roșeață și erupții cutanate. Aceasta poate fi asociată cu alergii și predispoziție genetică. Poate apărea în general la orice vârstă, însă afectează în special copii.

Psoriazisul, din limba greacă mâncărime, se manifestă prin apariția de pete de mărimi variabile, bine delimitate, de culoare roșie, acoperite cu scuame albe-argintii. Boala debutează în interior, fiind o afecțiune a sistemului imunitar, cu toate că a fost încadrată la boli de piele, având în vedere că pielea este afectată. În cele mai multe cazuri, factorul care duce la apariția bolii este genetic.

Infecțiile cutanate bacteriene: impetigo, ce afectează mai ales copiii; celulita infecțioasă, cauzată de bacterii, cum ar fi streptococul sau stailococul, și se manifestă prin înroșirea zonei afectate; foliculita, este infecție la rădăcina firului de păr și poate apărea în orice zonă a corpului acoperită de păr.

Micoza este o infecție fungică ce afectează în special pielea. Pot exista mai multe tipuri de micoze: cele superficiale provoacă inflamații care nu sunt severe; cele cutanate se manifestă prin înroșirea pielii și senzația de mâncărime; cele subcutane pot fi în urma unei înțepături; cele sistemice afectează organele interne. De cele mai multe ori apar la picioare. Purtarea de încălțăminte sau ciorapi din materiale sintetice poate cauza micoze cutanate.

Verucile sau negii sunt excrescențe mici ce apar pe suprafața pielii și provoacă disconfort, mâncărimi, uneori sângerări. Sunt printre cele mai frecvente simptome ale infecției cu HPV (Virusul Papiloma uman).

Rozaceea este una dintre afecțiunile comune ale pielii și provoacă înroșire și vasodilatație, ceea ce face ca vase de sânge să fie vizibile pe față. Pe lângă acestea, mai pot apărea pustule, umflături mici purulente. Poate fi declanșată de anumite alimente picante, de băuturi calde sau temperaturi extreme.

Alopecia, căderea părului sau calviția, este o afecțiune dermatologică întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Cauzele pot fi de natură ereditară, modificări hormonale specifice vârstei sau anumite condiții fiziologice, cum ar fi sarcina, sau medicale.

Urticaria este o reacție alergică ce cauzează apariția unor papule înroșite și mâncărime pe piele.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Curele balneare își pot dovedi efectele benefice în unele afecțiuni dermatologice. În funcție de afecțiune, de fiecare caz în parte, de stadiul bolii, medicul de specialitate poate recomanda terapii balneare și celor care au o afecțiune dermatologică, cum ar fi algodermii, dermatoze exfoliative sau neurodermite. În România sunt mai multe stațiuni balneare indicate pentru tratarea unor anumite boli dermatologice. Printre acestea, se află Amara, Băile Herculane, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata, Lacu Sărat, Pucioasa, Slănic Prahova, Techirghiol, Neptun, Saturn, Eforie Nord, Mangalia.

inapoi sus

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

58vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!