Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Baile Felix - Romania
1 noapte (24 Noi - 25 Noi)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Scurt istoric al statiunii Baile Felix

„Deși, în neîntreruptul șuvoi al oamenilor veniți aici de-a lungul vremurilor, se cunosc destul cazuri miraculoase de vindecare, Felix nu are nimic miraculos. Are un cadru ideal pentru vacanță, gospodari foarte buni și o bună școală a științei balneare. Sunt de fapt o pledoarie în inclinația omului modern pentru evitarea tratamentului pe cale chimică, în favoarea celui pe baza factorilor naturali. Floarea de lotus din lacul termal al parcului este simbolul vieții trăite în sănătate”, scria despre Băile Felix, acum mai bine de 40 de ani, autorul unei cărți despre stațiuni balneare din România.

Băile Felix este cunoscută ca stațiune balneoclimaterică din secolul al XIX-lea. Apele termale bicarbonatate însă erau știute cu mult înainte, după unele surse din veacul al XIII-lea, după alte păreri, de prin anul 1000.

Ceea ce este însă cert este perioada când au fost amenajate primele clădiri în stațiune, unde oamenii puteau face băi termale.

În secolul al XVIII-lea, un intendent episcopal, administrator al mănăstirii din Sînmartin, călugărul Felix Helcher, a pus în valoare aceste izvoare termale. El s-a ocupat de organizarea stabilimentului și, între anii 1711 - 1721, au fost construite primele așezăminte pentru tratament. Oamenii au numit acel loc Baia lui Felix. Acest călugăr a murit în 1737.

În anul 1885, a fost captat primul izvor geotermal, cu o temperatură a apei de 49 grade Celsius - temperatura apelor din stațiune este între 20 și 49 de grade Celsius. Acesta se folosește și astăzi.

Simbolul stațiunii este o specie rară de nufăr subtropical – Nymphaea lotus thermalis – descoperit în 1789 de botanistul și chimistul maghiar Pál Kitaibel. În 1931, această plantă a fost declarată monument al naturii.

Izvoarele minerale termale și nămolul sapropelic din Băile Felix sunt indicate în special în tratarea unor afecțiuni ale aparatului locomotor și anumitor boli ginecologice, metabolice și endocrine.

Stațiunea Băile Felix se află în județul Bihor, la aproximativ 9 kilometri de Oradea.


Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați Băile Felix, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:

Articole din categoria Baile Felix:

Afectiuni ce pot fi tratate la Baile Felix

Apele termale din Băile Felix sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au în tratarea unor afecțiuni.

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Baile Felix

Factorii naturali de cură au stat la baza acordării statutului de stațiune balneară și balneoclimatică pentru Băile Felix, așezare în comuna Sânmartin, [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear in statiunea Baile Felix

Situată în Câmpia Crișurilor, la altitudinea de 140 metri, stațiunea Băile Felix este profilată, în special, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ale sistemului central [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Baile Felix

Băile Felix este cunoscută ca stațiune balneoclimaterică din secolul al XIX-lea. Apele termale bicarbonatate însă erau știute cu mult înainte, după unele surse din veacul al XIII-lea, după alte [...]

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Baile Felix

Situată în Câmpia Crișurilor, la altitudinea de 140 metri, stațiunea Băile Felix este profilată în principal pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ale sistemului nervos central [...]

Citeşte în continuare

Despre statiunea Baile Felix

Stațiune balneoclimaterică de interes general, cu funcționare permanentă, Băile Felix se află în zona de nord-vest a României, în comuna Sînmartin din județul Bihor. 

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Baile Felix

Situată în județul Bihor, parte a comunei Sânmartin, stațiunea balneoclimaterică Băile Felix este cea mai mare din România. Se află printre stațiunile balneare din țară care sunt deschise [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Baile Felix

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

58vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!