Baza de tratament este formată din spații amenajate pentru aplicarea metodelor de tratament specific cu factori terapeutici naturali: ape minerale carbogazoase, mofetă, proceduri de medicină fizică și kinetoterapie sub formă de cură balneară (terapeutică, de recuperare, profilactică primară și profilactică secundară). Baza de tratament este structurată după cum urmează.
Compartimentul de primire și îndrumare a pacienților este situat la etajul I și este deservit de: un registrator medical și un statistician medical. Cabinetele pentru consultații medicale de specialitate recuperare, medicină fizică și balneologie, în număr de trei sunt situate la etajul II. Acestea sunt deservite de doi medici specialiști și trei asistente medicale de medicină generală.
Piscina cu apă minerală CO2 din cadrul bazei de tratament poate fi folosită exclusiv pentru tratament (doar cu prescriție medicală).
Cabinete pentru terapia specifică: kinetoterapia, hidrokinetoterapia, electroterapia, masoterapia, hidrotermoterapia.
Kinetoterapia - terapia prin mișcare se poate folosi în programele: terapeutice, de recuperare, profilactice (kinetoprofilaxia). Necesită prezența unui kinetoterapeut.
Are ca dotări: sală de gimnastică situată la parter, echipamente specifice.
Hidrokinetoterapia - utilizarea apei minerale ca mediu de facilitare pentru programele de kinetoterapie. Temperatura apei minerale este de "indiferență" 26-31°C temperatură la care se produc efecte microrelaxante și antialgice. Durata ședinței este de 10 minute în primele zile ajungându-se la 20-30 minute către finalul curei. Necesită prezența unui kinetoterapeut.
Are ca dotări două bazine de mobilizare, cu apă minerală, pentru femei și bărbați, situate la etajul I.
Electroterapia - terapie fizicală care folosește forme diferite de curent electric (curent galvanic, curent de joasă frecvență, curent de medie frecvență, curent de înaltă frecvență - unde scurte, microunde, ultrasunete), radiații infraroșii, ultraviolete și lasser, câmpuri magnetice de joasă frecvență. Necesită personal medical specializat, asistenți medicali fizioterapeuți. Are ca dotări aparate care folosesc formele de curent menționate mai sus și grupate pe cabinete în funcție de tipurile de curent pe care le emit, situate la etajul II.
Masoterapia - un grupaj de exercitări mecanice de tip manual asupra tegumentului. Masajul manual este efectuat de personal medical specializat - maseuri sau asistenți medicali, specialitatea masoterapie. Serviciul structurat pe două secții femei și bărbați, etajul I.
Hidrotermoterapia - hidroterapia , balneația externă cu apă minerală carbogazoasă în scop terapeutic, pentru factorul termic, de presiune, biochimic (bioxidul de carbon dizolvat în apă), a micromasajului bulelor de gaz, cu efect vasodilatator. Temperatura apei este de 32-34°C. Durata ședinței este de 15 minute. Necesită supravegherea de către personal necalificat medical.
Hidromasajul, duș subacval parțial și general, sub formă de jet de apă sub presiune proiectat de tegument. Presiunea jetului de apă este de 2-4 Kg/cmp. Necesită efectuarea de către un asistent medical. Termoterapia locală folosește ca factor terapeutic vectorul temperatură care poate fi transferată corpului prin intermediul unui suport termic cum ar fi parafina. Parafina se aplică sub formă de placă de parafină la temperatura de 50°C circa 15-20 minute.
Are ca dotări: căzi individuale grupate în două secții, pentru femei și bărbați, un aparat pentru duș subacval general, un aparat pentru duș subacval parțial, două aparate pentru bucătăria de parafină, parafină.
Principalele afecțiuni tratate sunt: cardiovasculare (în principal): cardiopatie ischemică cronică, sechele după infarct miocardic la minim 3 luni după externare, hipertensiune arterială esențială, valvulopatii forme compensate, arteriopatii periferice, boli venoase cronice, subiecți cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare; reumatismale, boli ale sistemului nervos (sechele după accident vascular cerebral, nevroză astenică), digestive (gastroduodenită cronică, ulcer gastric și duodenal cronic, afecțiuni ale vezicii și căilor biliare, hepatite cronice), endocrine (hipertiroidie, hipotiroidie, boala Basedow), metabolice și de nutriție (diabet zaharat, obezitate), ale rinichiului și căilor urinare (litiaza urinară), respiratorii, boli profesionale (complementar).