Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Baile Govora - Romania
1 noapte (22 Noi - 23 Noi)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Factori terapeutici in statiunea Baile Govora

Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni în ape iodurate și brumurate din Europa”, scrie biologul Constantin Munteanu în lucrarea Apele minerale terapeutice.

În volumul Cura balneoclimaterică din România, se menționează la factorii naturali terapeutici de la Băile Govora cele trei tipuri de ape minerale, așa cum au fost clasificate, nămolul și clima:

Apele minerale clorurate-sodice, iodurate și bromurate;
Apele minerale concentrate clorurate-sodice și sulfuroase;
Apele minerale hipotone, sulfuroase, slab bicarbonatate;
Nămolul mineral sapropelic;
Bioclimatul de cruțare.

Constantin Munteanu explica:

Apele din Govora conțin până la 38,3 mg la mie brom și iod până la 41,8 mg la mie. Atât iodul cât şi bromul sunt de origine organică, rezultate din putrezirea micilor alge. Calciul și magneziul pe care aceste ape îl conțin în cantitate destul de mare, și anume: calciul 15-3,3 la mie și magneziu 0,77-1,05g la mie, se datorează nisipurilor și gresiilor. Caracteristica apelor de zăcământ este, de asemenea, prezenţa amoniului. Aceste ape nu conțin hidrogen sulfurat, sunt ape captate în sonde, la adâncimi de la 90 la 1860 metri. Fiecare debitează între 40-160 metri cubi de apă în 24 de ore. Apele clorurate-iodurate-bromurate din sonde sunt ape vechi, fosile, formând pânze-pungi și stau straturi permeabile în nisipuri.

Despre apele izvorului de cură internă, biologul nota că aceste ape „slab mineralizate sunt caracterizate printr-o concentrație mică de hidrogen sulfurat și clor, dar bogate în bicarbonați. Ele apar din depozitele sarmațiene destul de abundente pe valea Hinței, care sunt formate spre bază din marne negricioase, urmate apoi de bancuri de nisip, cu pachete de marne și intercalații de gresii. De aceste depozite sunt deci legate apele sulfuroase slab mineralizate, precum și pânza de apă dulce.

În funcție de condițiile de formare și compoziția chimică, nămolurile terapeutice sunt clasificate în sapropelice, de turbă și minerale. Nămolul folosit în tratamentele balneare de la Băile Govora face parte din categoria celor minerale și este special: nămol silicios iodurat.

Bioclimatul de cruțare,  sedativ-relaxant, se regăsește în zone de dealuri și podisuri, la altitudine între 200-300 metri până la 700-800 metri. Stațiunea Băile Govora se află la altitudinea de 360 metri.

“Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați Băile Govora, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:”

Articole din categoria Baile Govora:

Afectiuni ce pot fi tratate in statiunea Baile Govora

Băile Govora, stațiune balneoclimaterică permanentă, se află în județul Vâlcea, la 21 kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea.

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in statiunea Baile Govora

Izvoarele minerale reprezintă principala resursă naturală din stațiunea balneoclimatică Băile GovoraApele minerale au variate compoziții chimice. Folosite pentru [...]

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in statiunea Baile Govora

Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni în ape iodurate și brumurate din Europa”, scrie biologul Constantin Munteanu în lucrarea Apele minerale terapeutice.

Citeşte în continuare

Tratament balnear in statiunea Baile Govora

Renumită pentru varietatea și proprietățile terapeutice ale apelor minerale, la care se adaugă nămolul și climatul ecologic, stațiunea Băile Govora oferă o cură balneară [...]

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in statiunea Baile Govora

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

58vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!