Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Mamaia - Romania
1 noapte (23 Noi - 24 Noi)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Factori terapeutici in Mamaia

Mamaia este cea mai cunoscută și mai frumoasă stațiune de pe litoralul românesc. A fost inaugurată ca stațiune în anul 1906. Este situată la Nord de Constanța, între Marea Neagră și Lacul Siutghiol. Stațiunea are un număr impresionant de hoteluri, în sezonul estival având capacitatea de a găzdui până la 31.000 de turiști.

Apa de mare are o salinitate relativ redusă și o mineralizare (clorurată, sulfatată, sodică, magneziană) de 15,5 g/ l, fiind benefică organismului uman pentru curele de talasoterapie și aerohelioterapie.
În timpul verii, apa mării atinge temperaturi de 25-26° C. Mareele sunt nesemnificative (10-20 de centimetri), fiind propice pentru băi și diferite sporturi nautice. Aerosolii salini, radiația solară și apa mării sunt factori terapeutici importanți pentru tratarea multor afecțiuni: hipotiroidism, limfatism, anemii secundare, rahitism, decalcifieri și afecțiuni reumatismale.

Plaja în stațiunea Mamaia are o lungime de 10 kilometri și o lățime de 100-200 de metri, fiind cea mai mare de pe litoralul românesc și una dintre cele mai mari din Europa. Plaja este acoperită de un nisip fin și are o pantă lină de coborâre în mare (lățime de până la 500 de metri).
Băile în mare se pot face în siguranță atât de adulți, cât și de copii. Mărimea plajei, calitatea deosebită a nisipului și orientarea spre Est (ce asigură o expunere la soare de circa 10 ore/ zi) o recomandă pentru curele heliomarine.

Climatul maritim este caracteristic litoralului românesc și se remarcă prin stabilitate atmosferică: temperaturi medii în lunile Iunie-August, ce depășesc 25° C și precipitații reduse, sub 400 mm/ an. Pe litoral soarele strălucește vara 10-12 ore/ zi, nebulozitatea este redusă și brizele de mare și de uscat răcoresc aerul pe timpul verii.

Fauna și flora existente în Marea Neagră nu sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor, astfel băile în mare și sporturile nautice se pot practica în siguranță. Pe litoral, marea este lipsită de curenți puternici și mareele sunt reduse. În Marea Neagră se găsesc diferite specii de pești: chefalul, stavridul, labanul, rechinul (câinele de mare – specie inofensivă care nu se apropie de țărm, dar o delicatesă culinară), calcanul (considerat bogăție națională, foarte căutată pentru export) și guvidele (specie existentă doar în Marea Neagră).

Resursele balneare sunt multiple pe litoralul românesc, acesta având multiple lacuri (Techirghiol, Tatlageac, Neptun, Belona, Siutghiol, Corbu, Sinoe, Năvodari, Tașaul), cu apă dulce, minerală, mineralizată sau sărată, benefice sănătății. Lacul Techirghiol este foarte cunoscut datorită salinității ridicate și a nămolurilor sapropelice, ce constituie factori de terapie deosebiți, pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, ginecologice, respiratorii sau dermatologice.

Articole din categoria Mamaia:

Factori terapeutici în Mamaia

Mamaia este cea mai cunoscută și mai frumoasă stațiune de pe litoralul românesc. A fost inaugurată ca stațiune în anul 1906. Este situată la Nord de Constanța, între Marea Neagră și Lacul Siutghiol. [...]

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Mamaia

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

58vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!