Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Amara - Romania
1 noapte (22 Noi - 23 Noi)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Drumetii in zona statiunii Amara

Pe lângă Lacul Amara, principalul obiectiv turistic și factor terapeutic natural, Amara și împrejurimile stațiunii oferă câteva atracții turistice pentru timpul liber, după tratamente. Iată cinci dintre acestea.

Parcul dendrologic este amenajat în stațiunea Amara și se întinde pe o suprafață de 64 hectare. Potrivit Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Amara, acesta este „cel mai întins parc din sud-estul României”.
Parcul are numeroase specii de plante, specifice zonei de câmpiei, printre care nuci, salcie, arbuști sălbatici.

În Slobozia, oraș aflat la 6 kilometri de Lacul Amara, se află un muzeu unic în România: Muzeul Național al Agriculturii, cu peste 8400 de piese. Pe lângă colecțiile principale cu tractoare, locomobile, unelte şi maşini de prelucrare a solului, viticultură, ceramică, textile, există câteva categorii de obiecte, mai puţine ca număr, dar reprezentative. Printre acestea, sunt de remarcat colecțiile de pescuit – vânătoare, corpurile de iluminat, instrumentele muzicale, instrumentarul şcolar şi de birou sau mobilierul și portul tradițional.

Pasionații de muzee, pot vizita în Slobozia și Muzeul Județean de Istorie, cu o colecție de arheologie, constituită din obiecte ce aparțin unor perioade istorice diferite, din Neolitic și până în miezul epocii medievale.  Pe lângă colecția principală, se pot vedea obiecte din colecții etnografice, de istorie sau de artă plastică.

În reședința județului Ialomița, Slobozia, se află cea mai veche mănăstire din Episcopia Sloboziei și Călărașilor și din câmpia Bărăganului, atestată documentar în 1612. Construită inițial de marele postelnic Ianache Caragea, distrusă în mare parte de turci, Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia  a fost refăcută de Matei Basarab care i-a dăruit totodată numeroase moșii și sate. Mănăstirea actuală datează din 1634.

Casa memorială Ionel Perlea se află în satul Ograda, la 27 kilometri de Amara și cam pe la jumătatea drumului între Slobozia și Țăndărei. Ionel Perlea, compozitor și dirijor, s-a născut în acest sat la 13 decembrie 1900. Casa păstrează obiecte ale muzicianului, printre care și pianul. Ionel Perlea a decedat în noaptea de 29 spre 30 iulie 1970, în New York, unde a trăit în ultimii ani ai vieții.


Slobozia - istoria originii numelui. În martie 1614, domnitorul Radu Mihnea a emis un hrisov prin care marele postelnic Ianache Caragea a primit dreptul de a întemeia o „slobozie” la Vaideei, așa cum se numea atunci așezarea. Prin slobozie, cuvânt de origine slavonă, se înțelegea scutirea de impozite și taxe pentru toți locuitorii așezării. Oamenii au început să-i spună atunci „Slobozia lui Ianache”. Din secolul al XVIII-lea, s-a numit oficial Slobozia.


Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați stațiunea Amara, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs.. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:

Articole din categoria Amara:

Despre stațiunea balneară Amara

Stațiunea balneară Amara, supranumită Perla Câmpiei Române, se află în județul Ialomița, la 8 kilometri de orașul Slobozia și la aproximativ 130 kilometri de București.

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Amara

Apele minerale terapeutice sunt cele care provin dintr-o sursă naturală, adică izvor, lac sau foraj. Pentru a fi folosite în diferite tratamente balneare, acestea trebuie să îndeplinească mai multe condiții, [...]

Citeşte în continuare

Afectiuni ce pot fi tratate in statiunea Amara

Stațiunea balneară Amara este recunoscută în special pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale. Pe lângă acestea, la Amara se mai pot trata și alte câteva afecțiuni.

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Amara

Stațiunea Amara beneficiază de patru factori terapeutici.  În Enciclopedia geografică a României, Dan Ghinea nota că stațiunea balneoclimaterică de interes general „este renumită pentru [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Amara

Pe lângă Lacul Amara, principalul obiectiv turistic și factor terapeutic natural, Amara și împrejurimile stațiunii oferă câteva atracții turistice pentru timpul liber, după tratamente.

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Amara

„Era o vreme când locuitorii satelor din jur furau câte o zi-două din treburile câmpului și veneau să-și bucure oasele în apele Amarei. Să se facă [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear in Amara

„Stațiunea Amara este profilată, în principal, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ginecologice”, scriau specialiști în volumul Cura balneoclimatică în România.

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Amara

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

58vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!