Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Drumetii in zona Arpasu de Sus
1 noapte (9 Sep - 10 Sep)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Drumetii in zona Arpasu de Sus

Situată la poalele Munților Făgăraș, localitatea Arpașu de Sus este și un punct de plecare în drumeții, pe câteva trasee montane marcate. De la Complexul Păstrăvăria Albota, situat la altitudinea de 590 metri, sunt sugerate câteva trasee.

Un traseu clasificat ca mediu, periculos însă în timpul iernii, în funcție de vreme și nivelul zăpezii,  este cel marcat cu punct galben. Acesta face legătura cu Arpașu de Sus,  pe Valea Arpășelului, cu Muchia Buteanu, la 1727 metri. Diferența de nivel este de peste 1200 metri.

Alt traseu este pe Valea Arpășel la Căldarea Arpășelului, altitudinea de 1540 metri. Durata ar fi de 9 ore, cu plecare și întoarcere la Complexul Păstrăvăria Albota. Traseul este marcat cu punct roșu, pe un drum forestier și e clasificat ca mediu/dificil, recomandat celor cu experiență în drumeții. Traseul străbate întreaga zonă alpină a pârâului Arpăşel, urmând firul principal al văii, pe ambele părți ale apei.

La vârful Furca Albotei, altitudinea de 1941, se poate ajunge pe un traseu marcat cu punct albastru. De la păstrăvărie, trecând muchia Prislop, diferența de nivel este de 1351 metri.

La 11 kilometri de Arpașu de Sus este Cârța, unde, la începutul secolului al XIII-lea, călugări cistercieni au fondat o mănăstire. Distrusă și refăcută de-a lungul veacurilor, azi, mănăstirea cisterciană de la Cârța este, în parte, în ruină. Un obiectiv turistic impresionant și atractiv pentru amatorii de fotografii. 


Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați Arpașu de Sus, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs.. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:

Articole din categoria Arpasu de Sus:

Despre Arpasu de Sus

Arpașu de Sus, Oberarpasch, în germană, se află la cinci kilometri de reședința comunei, Arpașu de Jos, la poalele munților Făgăraș. 

Citeşte în continuare

Drumetii in zona Arpasu de Sus

Situată la poalele Munților Făgăraș, localitatea Arpașu de Sus este și un punct de plecare în drumeții, pe câteva trasee montane marcate. De la 

Citeşte în continuare

Drumetii in zona Arpasu de Sus

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

504vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!