Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Amara - Romania
1 noapte (25 Noi - 26 Noi)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Despre statiunea balneara Amara

Stațiunea balneară Amara, supranumită Perla Câmpiei Române, se află în județul Ialomița, la 8 kilometri de orașul Slobozia și la aproximativ 130 kilometri de București.
 
Este situată în partea de est a Câmpiei Române, în Câmpia Bărăganului, pe malul de nord-vest al lacului Amara, la 30 metri deasupra nivelului mării.
 
Are un climat tipic de stepă, veri calde și ierni reci, cu o temperatură medie anuală de 10,3 grade.
 
Stațiunea Băile Amara s-a dezvoltat în jurul lacului natural Amara, cunoscut  pentru apele minerale și în special pentru nămolul sapropelic de lac, cu proprietăți terapeutice.
 
Lacul, în forma literei S, se întinde pe o suprafață de peste 130 de hectare și are o lungime de 4,2 kilometri, o lățime între 200 și 800 metri și o adâncime maximă de 3 metri.
 
Nămolul sapropelic, de culoare neagră, cu aspect unsuros, specific nămolurilor terapeutice din apele sărate, ce se găsește pe fundul Lacului Amara, este bogat în hidrosulfură de fier coloidală.
 
Renumit chimist și mineralog din secolul al XIX-lea, Petru Poni a studiat compoziția chimică din mai multe ape minerale ale României. Lacul Amara i-a stârnit interesul omului de știință care, în 1887, a realizat primele analize chimice ale apei lacului și a descoperit că are numeroase substanţe chimice benefice pentru organismul uman.
 
Acesta a notat: „Apa este incoloră, opalescentă, gust foarte sărat, amar totodată, miros slab de hidrogen sulfurat”.
 
Gustul foarte amar al apei e dat de conținutul bogat în sulfați, sulfatul de magneziu și sulfatul de sodiu, de la apele subterane, care se dizolvă în imensul volum de apă al lacului.
 
Tot Petru Poni a descoperit nămolul sapropelic de pe fundul lacului și, în baza analizelor chimice făcute, a scos în evidență compoziția chimică deosebită a nămolului.
 
În urma cercetărilor, savantul a dovedit că substanțele din apa lacului și nămolul sapropelic au efecte terapeutice benefice în mod special pentru tratamentul unor afecțiuni reumatismale. Studiile lui Petru Poni au impulsionat dezvoltarea stațiunii balneare Băile Amara, cu toate că a fost o lungă perioadă până când Amara a avut dotările, serviciile și facilitățile necesare pentru tratamente de calitate și a intra în circuitul turismului balnear.
 
Lacul Amara este o arie naturală protejată unde pot fi observate mai multe specii de păsări protejate, printre care egreta mică, stârcul cenușiu, barza albă, lebada de vară, eretele de stuf, chira de baltă.
 
În stațiune există hoteluri de 2,3 și 4 patru stele, multe dotate cu piscină, bază de tratament și centru spa și de wellness.
 

Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați stațiunea Amara, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs.. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:

Articole din categoria Amara:

Despre stațiunea balneară Amara

Stațiunea balneară Amara, supranumită Perla Câmpiei Române, se află în județul Ialomița, la 8 kilometri de orașul Slobozia și la aproximativ 130 kilometri de București.

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Amara

Apele minerale terapeutice sunt cele care provin dintr-o sursă naturală, adică izvor, lac sau foraj. Pentru a fi folosite în diferite tratamente balneare, acestea trebuie să îndeplinească mai multe condiții, [...]

Citeşte în continuare

Afectiuni ce pot fi tratate in statiunea Amara

Stațiunea balneară Amara este recunoscută în special pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale. Pe lângă acestea, la Amara se mai pot trata și alte câteva afecțiuni.

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Amara

Stațiunea Amara beneficiază de patru factori terapeutici.  În Enciclopedia geografică a României, Dan Ghinea nota că stațiunea balneoclimaterică de interes general „este renumită pentru [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Amara

Pe lângă Lacul Amara, principalul obiectiv turistic și factor terapeutic natural, Amara și împrejurimile stațiunii oferă câteva atracții turistice pentru timpul liber, după tratamente.

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Amara

„Era o vreme când locuitorii satelor din jur furau câte o zi-două din treburile câmpului și veneau să-și bucure oasele în apele Amarei. Să se facă [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear in Amara

„Stațiunea Amara este profilată, în principal, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ginecologice”, scriau specialiști în volumul Cura balneoclimatică în România.

Citeşte în continuare

Despre statiunea balneara Amara

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

58vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!