Proceduri și terapii balneare la Baza de Recuperare și Balneoterapie SanConfind:
Duș subacval: o formă de hidroterapie bazată pe răspunsul corpului la stimuli calzi sau reci, sub presiunea apei sărate sau a apei dulci. Pacientul stă într-o cadă specială și se realizează un masaj subacvatic prin acțiunea unor jeturi de apă (caldă sau rece), care lovesc puternic, sub un anumit unghi, pielea. Tratamentul oferă o stare de bine întregului organism, redând vitalitatea și energia prin: tonifiere și relaxare musculară, detoxifiere, ameliorarea unor dureri reumatismale, neurologice etc, stimularea circulației sângelui.
Duș Vichy: considerat un răsfăț pentru piele, deoarece îmbinã plăcerea masajului cu efectul revigorant al apei. Rezultatul este o senzaţie de prospeţime şi confort. În această procedură de hidroterapie pacientul se întinde cu partea din față pe o canapea specială, iar printr-un dispozitiv cu duze – 5-7 capete de duș –, aflat deasupra sa, corpul îi este „bombardat” puternic cu jeturi de apă. Intensitatea este reglabilă.
Baia de plante: cu rol de a relaxa și destinde simțurile, calma dureri, facilita circulația venoasă.
Proceduri calde cu nămol de Techirghiol – băi, împachetări, masaj: Nămolul are acțiune asupra metabolismului și activează circulația locală. Pentru păstratea proprietăților curative, nămolul este adus și păstrat în anumite condiții speciale. Bogat în minerale și coloizi organici, nămolul poate vindeca multe boli osteo-musculare, prin acțiunea microorganismelor. În momentul în care corpul este împachetat în nămolul sapropelic de Techirghiol, contracturile musculare, durerile articulare și oboseala încep să dispară treptat.
Baia galvanică sau fizioterapie cu ajutorul galvanizării este o terapie cu efecte antiinflamatorii, antialgice, vasculotrofice și de activare a circulației periferice. Acțiunea apei calde se îmbină cu cea a curentului galvanic pentru activarea metabolismului și stimularea troficității țesuturilor.
Băile galvanice Sanconfind sunt recomandate în tratarea bolilor reumatismale și a circulaţiei periferice deficitare – cum ar fi, mâini, picioare reci. În anumite situaţii, pot fi simţite furnicături – ulterior dispar – şi poate apărea o înroșire a zonei vizate. Sunt printre efectele benefice ale acestei terapii.
Baia cu dioxid de carbon se recomandă în profilaxia și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Câteva indicații terapeutice: HTA std I-II (hipertensiune arterială, stadiile I-II), recuperarea sechelelor după infarctul acut de miocard, cardiopatia ischemică, valvulopatii operate, tulburări circulatorii periferice arteriale și venoase (ex: sechele postflebitice, boala Raynaud, insuficiența venoasă etc).
Băile sărate calde, cu apa de izvor salină de la Poiana Câmpina, sunt stimulente și tonice pentru organism. Aceste băi activează circulația, respirația, nutriția și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Măresc pofta de mâncare, ajută digestia și întăresc sistemul nervos. Recomandate și în cazuri de infertilitate.
Împachetările cu parafină caldă, una dintre cele mai vechi terapii de recuperare, au efect asupra articulațiilor, îmbunătățesc circulația sangvină, elimină contracturile. Ceara este încălzită la 52 grade Celsius. În combinație cu alte proceduri, ajută la procesul de vinderare al unor afecțiuni, în special cele degenerative articulare şi ale coloanei vertebrale.
Sauna uscată, un străvechi ritual, are efecte deosebite asupra pielii. Aspectul pielii se îmbunătățește și starea de bine se menține mult timp după terminarea terapiei.
Sauna umedă sau cu aburi oferă frumusețe pielii și curăță organismul de toxine, prin dilatarea porilor. Terapia se recomandă persoanelor predispuse la retenția de apă, celor care au probleme cu circulația și dificultăți de respirație sau pentru reabilitarea musculară. În plus față de sauna uscată, inhalarea de aburi ajută la atenuarea congestiei, inflamației și a tusei cauzate de alergii și alte probleme respiratorii.
Curenți interferențiali și Curenți diadinamici – combatarea unor dureri.
Laser MLS – o procedură de fizioterapie care se recomandă doar cu consultul prealalabil al medicului de recuperare medicală de la Baza de Recuperare și Balneoterapie SanConfind. Câteva efecte: accelerează procesul de vindecare post-traumatică, stimulează metabolismul și circulația locală, regenerează țesuturile.
Magnetoterapia – terapie non-invazivă și fără efecte secundare. Efecte: armonizează structura biocâmpului uman, regenerează și reîncarcă rezervele energetice umane.
Ultrasunete cu efecte antialgice, antiinflamatoare, decontracturante și fibrolitice, de stimulare a metabolismului local prin îmbunătățirea circulației.
Terapia cu unde de șoc – Recomandări: dureri de calcaneu, genunchi, șold, spate, umăr, cot, dureri de la nivelul tendonului achilean, precum şi cele provocate de pintenii calcaneeni.
Deep-oscillation, o tehnologie cu efecte anti-inflamatoare; de reducere a durerii, de stimularea a vindecării rănilor; antifibrotice; de îmbunătăţire a troficității țesuturilor; de detoxifiere.
Kinetoterapie, gimnastică medicală recomandată pentru refacerea tonusului muscular, creşterea mobilităţii articulare, îmbunătăţirea echilibrului, a forţei şi a flexibilităţii.
Pot fi ședințe de grup ori individuale, pentru cazuri simple sau complexe.
Ședințele de kinetoterapie sunt recomandate și viitoarelor mame cu scopul de a pregăti organismul gravidei pentru naşterea propriu-zisă, îmbunătățindu-i starea fizică și psihică.
Ședințele au loc sub îndrumarea unui kinetoterapeut atestat.
Hidrokinetoterapia este o procedură care, la Baza de Tratament SanConfind, se face cu ajutorul uneia dintre cele mai sărate ape minerale din țară. Apa este filtrată, recirculată și păstrată la o temperatură de 31 – 33 grade Celsius.
Baza de Tratamente Balneare SanConfind are 3 bazine cu apă sărată: bazinele principale, de mers in contracurent, cu adâncimea de 1,2 metri, și bazinul pentru copii, adâncimea de 0,5 metri.
Hidrokinetoterapia în apă sărată este recomandată în tratarea celor mai multe afecţiuni ale aparatului locomotor.
Ședințele pot fi individuale și în grup, pentru copii și adulți și au loc sub supravegherea unui profesor de cultură fizică medicală.
Masaj pentru relaxare și o stare de bine, făcut cu uleiuri speciale sau cu bețe de bambus.
Reflexoterapie – rol detoxifiant și de refacere a echilibrului energetic. Masajul reflexogen acționează asupra punctelor sensibile ale tălpii piciorului pentru a stimula organele care le corespund.
Drenajul limfatic reînnoieşte, hrăneşte, întăreşte şi regenerează celulele, elimină deşeurile, relaxează sistemul nervos, întăreşte sistemul imunitar, previne şi remediază numeroase afecţiuni cronice – durerea, tumefierea articulaţiilor, dureri musculare, artrita reumatoidă, migrena, durerea de cap cronică, celulita.
Este indicat după anumite intervenţii chirurgicale (mastectomia, histerectomia), în tulburări de circulaţie periferică, în afecţiuni cardiace, pulmonare, renale si endocrine, stres prelungit, poziţia incorectă sau statul pe scaun, depuneri adipoase.
Drenajul limfatic e recomandat şi in tratarea afecţiunilor cosmetice, tulburări asociate de tip ortopedic, chirurgical, traumatic, afecţiuni ginecologice, neurologice, tratamente de înfrumuseţare, balneare şi pentru întărirea sistemului imunitar.